Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ "ΠΡΟΟΔΟΣ"

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Το εκπαιδευτικό κέντρο ¨Πρόοδος¨ ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια στα πλαίσια υλοποίησης της επιθυμία μας για ουσιαστική προσφορά στο χώρο της εκμάθησης ξένων γλωσσών και αξιοποίησης της ακαδημαϊκής μόρφωσης των συνεργατών του κέντρου, αλλά και της επαγγελματικής εμπειρίας τους στον συγκεκριμένο κλάδο.

Για περισσότερο από 25 χρόνια, το κέντρο ξένων γλωσσών ¨Πρόοδος¨, συμβάλλει με επιτυχία στην άριστη εκμάθηση ξένων γλωσσών σε τμήματα παιδικά και ενηλίκων. Διδάσκονται Γαλλικά, Ρωσικά και τα απαραίτητα, πλέον, Αγγλικά.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής έχουν αυξηθεί και κυρίως στο θέμα της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διεξάγουμε μια αδιάκοπη έρευνα με αποτέλεσμα να εξελισσόμαστε συνεχώς, να υιοθετούμε τις αποτελεσματικότερες μεθόδους διδασκαλίας, τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, όπως επίσης και το αρτιότερα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τη βέλτιστη δυνατή μαθησιακή εμπειρία στους μαθητές μας όλων των ηλικιών.

Η προσέγγιση μας στην εποχή της κρίσης και οι δωρεάν παροχές

«Η φτώχεια δεν μπορεί να είναι εμπόδιο για τη μόρφωση, και η μόρφωση πρέπει να είναι ένας τρόπος απόδρασης από τη φτώχεια.» Λύντον Τζόνσον , Αμερικανός πρόεδρος 1963-1968.

Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, επιλέγουμε να μειώσουμε το κόστος των διδάκτρων και να προσφέρουμε δωρεάν την Pre Junior τάξη σε όλους τους μικρούς νέους μαθητές, σαν μια πρώτη γνωριμία μαζί μας. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάθε γονιός μπορεί να είναι σίγουρος αργότερα για την επιλογή του, αφού έχει την ευκαιρία να εκτιμήσει το αποτέλεσμα του πρώτου χρόνου διδασκαλίας, χωρίς κόστος.

Ακόμη, το κέντρο ξένων γλωσσών πραγματοποιεί έκπτωση σε κάθε μαθητή που παρακολουθεί παραπάνω από μια γλώσσα, αλλά και σε ομάδες φοιτητών και ενηλίκων μαθητών.

Επιπλέον ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο συνάνθρωπο και εφαρμόζοντας στην πράξη την πεποίθηση ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη μάθηση, παρέχουμε μια σειρά από δωρεάν παροχές και αποκλειστικά ειδικές εκπτώσεις:

Δωρεάν Pre-Junior για παιδιά Α’ δημοτικού και Β’ δημοτικού
Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για κάλυψη αδυναμιών κάθε μαθητή
Έκπτωση σε φοιτητές
Ειδικές προσφορές για ανέργους
Ειδικές προσφορές για σπουδαστές-αδέρφια,πολύτεκνους, γονείς με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ;

  • Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων από καθηγητές αντάξιους των προσδοκιών σας
  • Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων από καθηγητές αντάξιους των προσδοκιών σας
  • Αυστηρά ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα
  • Εξειδικευμένα τμήματα για παιδιά με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες
  • Οργανωμένο έλεγχο προόδου και ενημέρωση γονέων σε τακτά χρονικά διαστήματα
  • Συμμετοχή στις εξετάσεις διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων (ινστιτούτων και πανεπιστημίων)/strong>
  • Απόκτηση πτυχίων απαραιτήτων για κάθε επαγγελματική καριέρα σε σωστό και συγκεκριμένο χρόνο

Οι καθηγητές μας αξιολογούνται αδιάλειπτα, έτσι ώστε οι σπουδαστές μας να γνωρίζουν πως έχουν πάντοτε στο πλευρό τους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς της ξένης γλώσσας που τους υποστηρίζουν, τους ενθαρρύνουν, τους εμπνέουν και προλαβαίνουν τις αδυναμίες και τις ελλείψεις τους έγκαιρα κι αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη σωστή εκμάθηση της ξένης γλώσσας: Στο Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ¨Πρόοδος¨  ο σπουδαστής μαθαίνει να μιλά, να εκφράζεται και να σκέφτεται στα πλαίσια της ξένης γλώσσας της επιλογής του.

Στο Πρόοδος διαθέτουμε τακτικές μάθησης, βοηθάμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας και τους εκθέτουμε σε δραστηριότητες εντός και εκτός τάξης που οδηγούν σε βιωματική μάθηση, στη σωστή και άνετη χρήση της ξένης γλώσσας σε πραγματικό περιβάλλον. Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι η καλή αρχή είναι πολύ σημαντική αλλά και ότι η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ, καθώς επίσης ότι η γνώση πάντα μας ανοίγει καινούργιους δρόμους. Και όταν προστεθεί και η αγάπη και ο ενθουσιασμός των δασκάλων η επιτυχία είναι σίγουρη.

Τμήματα Ενηλίκων

Στο κέντρο ¨Πρόοδος¨ οργανώνουμε ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών για ενήλικες. Προσαρμόζουμε το πρόγραμμα των ωρών διδασκαλίας σύμφωνα με τις ανάγκες των σπουδαστών, σχηματίζοντας μικρά τμήματα.

Εάν τυχόν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποια αδυναμία ενός σπουδαστή στην διαδικασία εκμάθησης οποιασδήποτε από τις τρεις ξένες γλώσσες, από τις οποίες διδάσκονται στο εκπαιδευτήριο ¨Πρόοδος¨ (π.χ. ένα γραμματικό φαινόμενο) ο σπουδαστής παραπέμπεται σε ενισχυτική διδασκαλία, ενίοτε ατομικά, με στόχο να καλύψει την συγκεκριμένη αδυναμία του.

Με κατάλληλες εκπαιδευτικές τεχνικές και διδακτικές προσεγγίσεις, δεν επιταχύνουμε την εκμάθηση Αγγλικών πιέζοντας για υπερπροσπάθεια του σπουδαστή, αλλά αντίθετα στηρίζουμε τη γνώση στη φυσικότητα εκμάθησης των δομών της γλώσσας, χωρίς τη στείρα αποστήθιση γραμματικών κανόνων. Αυτό κάνει ευχάριστη τη διαδικασία εκμάθησης, αφού ο σπουδαστής μπορεί άμεσα και αυθόρμητα να αφομοιώνει και να χρησιμοποιεί τα Αγγλικά και να γίνεται ενεργός κοινωνός της γλώσσας και όχι παθητικός αποδέκτης γνώσεων.

«Μικρότερο κακό είναι η αγραμματοσύνη, παρά η κακή και χωρίς μέθοδο εκπαίδευση. Είναι βέβαιο πως ανάμεσα στους αγράμματους ευκολότερα βρίσκει κανείς άνθρωπο ενάρετο, παρά ανάμεσα σ” εκείνους που εκπαιδεύτηκαν χωρίς σωστή μέθοδο.»  Αδαμάντιος Κοραής

about